Pecsét

"Aki befogad egy ilyen gyereket a nevemben, engem fogad be"

Máté Evangéliuma 18:5

Hernádvécsei Szakmai Egység

Hernádvécsei Iroda

3874 Hernádvécse, Béke tér 7/a.

Tel.: 00-36-46-448-260

zotikosz.hernadvecsei@gmail.com

Ház, ablakok

Berekalja Lakásotthon

Védőszentje: Szent János apostol és evangélista

A lakásotthon valós földrajzi elnevezésről kapta a nevét. Különálló családi házként működik, két-három személyes és két-két személyes szobával rendelkezik. Kert is tartozik a házhoz, melyet közösen művelnek meg a gyermekekkel. A házat szép virágágyások veszik körül. A lakásotthonban csak lányok vannak, akik legszívesebben a konyhában szeretnek tevékenykedni, s így alkalmuk nyílik a különböző főzési-sütési folyamatok elsajátítására.

Ház, ablakok, fehér kisbusz

Kastélykert Lakásotthon

Védőszentje: Szent Máté apostol és evangélista

A lakásotthon közös udvarban helyezkedik el a szakmai egységhez tartozó másik két lakásotthonnal. Két szintes épület, az emeleten helyezkednek el a háló és fürdőszobák, a földszinten a közösségi helyiségek. Itt zajlik a délutáni tanulás, beszélgetések, közös játék. Mindig van lehetőség igény szerinti elkülönülésre, egyéni elfoglaltságra (zenehallgatás, olvasás, pihenés).

Ház, ablakok, bejárat

Liget Lakásotthon és Külsőférőhely

Védőszentje: Szent Bertalan apostol

A Liget lakásotthon és külső férőhely a valaha két szolgálati lakás céljára szolgáló épületben került kialakításra. A jelenleg 10 fiú befogadására alkalmas, technikai eszközökkel jól felszerelt lakásotthon a földszinten található. Két 3 ágyas és két 2 ágyas szobával rendelkezik. Az itt dolgozó felnőttek sok éves tapasztalata elősegíti a fiatalok megfelelő irányú fejlesztését tanulmányi és életviteli szempontból is. Rendszeres beszélgetések keretében igyekeznek tudatosítani a gyermekekben, hogy az életben semmi nem jár ingyen, a kötelességek-jogok összhangja nem borulhat fel.

Ház, sok ablak

Rózsakert Lakásotthon

Védőszentje: Szent András apostol

A lakásotthon a régi nagy gyermekotthon csodálatos rózsakertjéről kapta a nevét. A lakásotthon 12 férőhellyel rendelkező, vegyes csoport. Az emeleten található a négy 3 ágyas hálószoba, valamint a fürdő helyiségek. A földszinten helyezkednek el azok a helyiségek, melyek teret biztosítanak a gyermekeknek a közös étkezésre, játékra, tv nézésre.